Total Pageviews

Friday, November 11, 2011

Ovnskokt risgrøt

Da jeg var barn, hadde vi ofte risgrøt til middag om lørdagen. Jeg synes det var kjempegodt, og det synes jeg ennå. En smart måte å lage risgrøt på er å lage den i ovnen. Da kommer du unna med ca 10 minutter innsats i starten, og så gjør resten seg selv. Dette er også billig mat!
4 porsjoner, 8 kroner per porsjon.

Du trenger
1,8 liter melk
3 dl grøtris
1 ts salt
1 ss sukker
1 ts vaniljesukker
Sukker, kanel og smør til servering

Slik gjør du
Sett stekeovnen på 150 grader. Kok opp melken. Pass på hele tiden, og rør i melken, slik at den ikke svir seg. Ha i risen, gi et lett oppkok. Sett lokk på pannen, og sett denne inn i stekeovnen.  Slå av varmen på ovnen. Ca 3 timer senere er grøten ferdig. Varm opp grøten igjen før den skal spises, ha i salt, litt sukker og vaniljesukker. Server med smør, sukker og kanel. Ha gjerne rød saft til.

Rester av risgrøt kan fryses, den kan brukes til riskrem, eller ha den i vaffelrøre eller deig til lapper.

No comments:

Post a Comment