Total Pageviews

Tuesday, January 24, 2012

Ostegratinert pytt i panne

Her er en enkel og billig hverdags middag. Du kan variere innholdet litt etter hva du har i kjøleskapet. Bruk gjerne rester av kjøtt, poteter eller grønnsaker. Potetene bør være kokt på forhånd, selv gjorde jeg dette i dag tidlig før jeg gikk på jobben. Da er retten rask og enkel å lage.

4 personer, 25 minutter. 12,- kroner per porsjon.
(Poteter 10, Pølser 17, løk 2, hvitløk 2, paprika 5, ost 10 + noen kroner for sausen)

Du trenger
1 kg kokte poteter
1 pakke grillpølser  - ca 400 gram (jeg liker best kalkun/kylling pølser)
1 gul løk
2 fedd hvitløk
1 rød paprika
150 - 200 gram hvitost
Salt, pepper, oregeano
Ferdig tomatsaus eller ketchup til servering

Slik gjør du
Sett ovnen på 240 grader. Skjær opp løk i båter, finhakk hvitløk. Kutt opp potetene i passe biter. Skjær pølser i små biter og paprika i strimler.

Ha smør i en stekepanne. Ha i løk og hvitløk, stek raskt et minutt. Ha i potetene, og la dem få litt farge. Krydre med salt, pepper og oregeano. Nyt den deilige duften!  Ha løk og poteter over i en ildfast form. Ha oppi pølser og paprika. Riv osten og ha på toppen. Inn i ovnen i 10 minutter til osten er smeltet og gylden.

Server med ferdig tomatsaus, ketchup eller en annen saus/dressing du liker. Raskt, enkelt og og godt!

No comments:

Post a Comment