Total Pageviews

Monday, February 27, 2012

Couscous med kylling, lime og grønnsaker

Coscous er godt, billig og ikke minst raskt å lage. Dette er retten å ty til om du har det travelt en dag. Det må være litt proteiner i en middag, så her er det oppskåret kyllingfilet sammen med gode grønnsaker som blandes i couscousen. Sammen med en deilig hvitløksrømme bli dette kjempegodt!

4 personer, 20 minutter, ca 15 - 20,- per person

Du trenger
4 dl couscous
4 dl vann
1 terning kylllingbuljong
2 kyllingfileter (ca 300 gram)
1 stor rødløk eller to små
2 fedd hvitløk
1 rød paprika
100 gram frosne erter
1 stor gulrot eller 2 små
1 lime
Salt og pepper
1 ts cumin eller annet krydder (Jeg brukte litt marokkansk krydderblanding, men du kan bruke det du har!)
Litt grønne urter om du har
1 - 2 dl rømme eller mat youghurt
0,5 fedd hvitløk


Slik gjør du
Sett på vann. Ha i kyllingbuljong. Kok opp. Dra av pannen, hell i couscous og la det svelle.

Skjær kylling i tynne skiver. Hakk opp alle grønnsakene i ganske små biter. Stek kylling og ha på salt, pepper og krydder. Sett kylling til side. Ha mer olje/smør i pannen, og stek grønnsakene raskt, som om du woker. Litt salt og pepper på. Visp opp couscous med en gaffel. Ha kylling og grønnsaker i couscousen. Ha i 1 ss smør, bland sammen. Ha over saft av en lime og bland godt. Du kan gjerne ha noen grønns friske urter i om du har det tilgjengelig. Jeg brukte litt basilikum, men du kan bruke gressløk, persille, mynte eller det du har. Smak til om du trenger litt mer salt.

Lag litt dip: 1 - 2 dl rømme, en halvt fedd hvitløk, resten av limesaften (se om du kan presse ut et par dråper!)
Server og kos deg.

No comments:

Post a Comment