Total Pageviews

Tuesday, February 7, 2012

Marinert laks med pasta, gulrot og purre

Laks er både sunt og godt. Du finner den i fryse og ferskvaredisken, og i dag har jeg kjøpt en variant hos Rema 1000 som kommer fersk og ferdig marinert, med rosmarin og basilikum til 50 kroner for 500 gram. Sammen med pasta og grønnsaker, samt en klatt rømme blir dette enkel og velsmakende hverdagsmiddag.

4 personer, ca 25  minutter. Pris per person - ca 20 kroner.


Du trenger
500 gram laksefilet i stykker (ferdig marinert, eller krydre den selv)
400 - 500 gram pastaskruer
2 gulrøtter
1 liten purre
4 ss rømme (ca 1 dl)
smør/margarin
salt og pepper

Slik gjør du
Sett stekeovnen på 180 grader. Når ovnen er varm, setter du laksen inn i ovnen. Stek i 14 - 18 minutter.
Sett på vann til pasta. Kok pasta etter anvisning på pakken, ha i 2 ss smør når pasta er rent av. La smelte i pastaen. Skjær purre i ringer, gulrot i tynne skiver. Ha litt smør i en stekepanne. Stek gulrot raskt, ca 2 min. Ha i purre og stek ett minutt til. Server pasta med grønnsaker. Legg laks på toppen. Ha på 1 ss rømme. Server med salt og pepper som hver kan smake til som det passer.
Enjoy!

No comments:

Post a Comment