Total Pageviews

Thursday, July 12, 2012

Pizza margeritha i langpanne

I dag hadde jeg glemt å handle - så ble det å ta det som fantes i huset. Resultatet ble en enkel og god pizza med tomat og ost, fikk brukt opp osterester fra kjøleskapet og det smakte fortreffelig. Her er det best med ost med litt smak - men bruk det du har!

4 personer - 30 minutter, 10 - 15 kroner per person


Du trenger
8 dl hvetemel
1 ts salt
1 pk tørrgjær
3 ss olje
ca 3 dl lunkent vann
1 glass ferdig tomatsaus
ca 300 - 400 gram hvit ost, jeg brukte en blanding av jarlsberg, mozerella og vanlig gulost
2 - 3 ts oregeano

Slik gjør du
Ha ovnen på 230 grader. Bland mel, salt og tørrgjær i en bolle. spe med lunkent vann og litt olje til deigen får en fin løs konsistens. Ha godt med mel på kjøkkenbenken, kna deigen og kjevle ut til en stor leiv som passer i langpannen. Ha på tomatsaus (litt over halve glasset ca). Riv ost og fordel over. Dryss over oregeano (eller andre tørkete urter). Inn i oven i 10 - 15 minutter til osten er gylden. Server!

PS: Er det noe til overs er det godt til lunch i morgen også! Du kan også prøve pizza med kyllingkjøttdeig og purre.

No comments:

Post a Comment