Total Pageviews

Saturday, December 29, 2012

Gratinert pasta med kjøttdeig

Nå mellom jul og nyttår er det greit med noen enkle middager. Her er oppskrift på en super enkel pastarett. Om du vil kan du servere litt blandet salat ved siden av.

4 personer - 25 - 30 minutter, ca 15 kr per person

Du trenger
400 gram makaroni
400 gram kjøttdeig, eller karbonadedeig
1 glass ferdig pastasaus med tomat
 (f.eks på Rema1000 til 6 kr per glass)
eller 1 boks hermetiske tomater
1 gul løk
2 fedd hvitløk
1 ts provence krydder (eller f.eks oregeano)
Salt og pepper
100 - 200 gram revet ost

Slik gjør du
Sett stekeovnen på 230 grader. Sett på vann til pastaen, og kok makaroni som anvist på pakken. Hakk løk og hvitløk, stek noen minutter til blankt og mykt. Ha i kjøttdeig, og stek brunt. Ha i pastasaus og krydder, smak til med salt og pepper. Hell makaroni i en ildfast form, hell over kjøttsaus og ha revet ost på toppen. Gratiner i stekeovn ca 10 minutter til osten er gylden.

En annen mulighet er å lage gratinert pasta med ostesaus og pølser, her finner du oppskriften på det.

Friday, December 21, 2012

Minestrone suppe med kylling kjøtboller

Dette er en rask og mettende suppe, den kan varieres med grønnsaker ut fra hva som er i sesong. Kylling kjøttbollene lager du enkelt selv, med hvitløk i er de veldig gode! 

4 personer, 20 – 25 minutter. 15 kroner per person. 

Du trenger: 
600 gram kylling kjøttdeig 
1,5 liter vann 
3 buljongterninger 
1 ss tomatpure (kan sløyfes)
300 gram pasta (gjerne skruer) 
500 - 600 gram grønnsaker, jeg har brukt: 
1 bunt brokkoli 
2 gulrøtter 
1 skive kålrot 
Varier evt med det du har.

Slik gjør du: 
Sett på vann, og ha i buljongterninger. Kutt grønnsaker i biter. Kok opp buljongen, ha i pasta og grønnsaker. Ha i 1 ss tomatpure. La småkoke mens du gjør klar kjøttbollene. 
Ta kyllingkjøttdeigen i en bolle. Tilsett 2 ts salt og 1 ts pepper. Hakk 2 fedd hvitløk og rør sammen til en farse. Bruk en liten skje, og form små boller som du slipper rett opp i den kokende suppen. Når alle bollene er på plass, lar du suppen småkoke i 5 minutter til kjøttebollene er ferdige. Ta gjerne en kjøttbolle opp av suppen for å sjekke at den er ferdig. Server rykende varm, gjerne med brød. 

Saturday, December 8, 2012

Tagliatelle med sopp og bacon

Her er en rask, enkel og kjempegod pastarett. Den er god med tagliatelle (båndpasta), men vanlig spagetti eller annen pasta funker også. Middagen forsvant raskt, så her mangler jeg bilde.

4 personer, 25 minutter, ca 15 kroner per person

Du trenger
500 gram tagliatelle
200 gram sopp
200 gram bacon
3 dl fløte (kremfløte eller matfløte)
1 fedd hvitløk
salt og pepper

Slik gjør du
Sett på vann til pastaen. Ha salt i vannet. Kok pasta som anvist på pakken. Sausen tar ca 15 - 20 minutter, så beregn ut fra dette når du har pasta i slik at saus og pasta er ferdig samtidig.

Skjær soppen i skiver, samt bacon i små biter (eller bruk f.eks smårettbacon eller lutefiskbacon som er ferdig oppskåret)- Hakk hvitløk. Ha litt smør eller olje i en panne. Fres hvitløk et lite minutt. Ha i bacon, stek til gyllent. Ha i sopp, la det surre sammen med bacon til soppen "faller sammen" - dvs begynner å bli myk, det burde ta ca 10 min. Rør i blandingen underveis. Hell over fløte og la småkoke noen minutter. Smak sausen til med salt og pepper. Server pasta og saus med det samme.