Total Pageviews

Wednesday, August 5, 2015

Thaisuppe med kyllingkjøttboller og risnudler (Tom Gha)

Dette er en thaisuppe der jeg "jukser" med en ferdig krydderblanding. Jeg er ikke akkurat en ekspert på å lage asiatisk mat, så dette er en enkel versjon for nybegynnere. Med spicy kjøttboller av kylling, risnudler og wok grønnsaker blir det en god og mettende suppe. På bloggen har jeg også en Thai suppe med kylling og ris du kan prøve, denne lages med rød currypasta.

4 personer, 30 minutter, 15-20 kroner per porsjon
(kylllingkjøttdeig 18,- kryddermix 13,-, kokosmelk 13,-, wokblanding 15,-, risnudler 15,-)

Du trenger
400 g kyllingkjøttdeig
1 hvitløksfedd
1 ts salt
1 pk Tom Gha kryddermix fra Santa Maria (andre Thai krydder mix kan sikkert også brukes)
1 boks kokosmelk
6 dl vann
ca 1/2 pk risnudler - dvs 100 gram
200 - 400 gram wok mix
(eller bruk grønnskader du kutter selv, f.eks gulrot, kinakål, purre, paprika, brokkoli etc)
Litt kyddergrønt til pynt om du har (f.eks gressløk, persille, koriander)

Slik gjør du
Ha kokosmelk og vann i en panne, og ha i kryddermixen. Knekk risnudlene i biter og ha i pannen, la dette koke opp og skru ned varmen. Ha kyllingkjøttdeig, salt og et stort hakket hvitløksfedd i en bolle. Rør raskt sammen. Bruk en teskje og lag små kjøttboller som du slipper rett ned i suppen uten å steke dem først. Kok et par minutter. Ha i wokgrønnsaker og kok et par minutter til. Risnudlene vil jevne suppen slik at den blir fyldig og fin.

Server suppen og dryss litt grønt over om du har. Den er varmende og smakfull. Om noen fortsatt er sulten er det lov til å servere en kule med is til dessert!

No comments:

Post a Comment